Sök
Stäng denna sökruta.

om wasa retro

Havet har alltid varit en inspirationskälla för mig. Nu lägger jag ännu en gång om rodret och sjösätter något nytt. Denna gång inte så långt bort från hemmahamnen.

På bryggan, ett stenkast från Wasamuseét ser en ny verksamhet dagens ljus. Charmiga Wasahamnen är Stockholms centrala marina med en service och ett värdskap i världsklass.

”Att få ge ett bidrag i Wasahamnen på Kungliga Djurgården är en dröm som blir verklighet i maj i år – att få uppleva turismen i sin enklaste form är en utmaning jag inte kan motstå”. Djurgården är Sveriges turistiska hjärta och jag kommer att göra allt för att ge mitt bidrag till att bredda kvalitetsutbudet i denna miljö jag känner så varmt för”.

WasaRetro är en butik för kuriosa med marin allmogeprägel i skärgårdsanda. Här hittar du saker du inte visste du behövde. Det ligger i Wasahamnen, bakom Vasamuseet, mittemot Vikingaliv. Här möts du av en spännande värld av sällsamma saker att botanisera bland.

Jag är sjöofficer och ledamot av Neptuni Orden, ledamot i Skärgårdsbrödernas Höga Råd och medlem i Nybrovikens Båtsällskap. Andra nätverk av betydelse är föreningen Sveriges Turistjournalister (STJ), Finska Akademien, Finsk-svenska handelskammaren, Travel Golf Academy (TGA), Stockholms Handelskammare, affärsmannanätverket Ettone och SKÅL International, där jag i mina ledande roller det senaste årtiondet varit tongivande i Sverige.

Den som känner mig vet att jag alltid har gått sin egen väg. Det har varit mitt framgångskoncept i alla tider. När jag nu kompletterar konsultverksamheten med en fysisk kuriosabutik på Djurgården vet jag att jag har något alldeles unikt på gång.

Väl mött i Wasahamnen i vår!

Och som jag brukar säga: Navigare necesse est!

Martin Ahlberg
martin@balticsea.com
martin.ahlberg@fin-s.a.se
Mobil +46 70 731 85 68